Select Page
Naša osnovna šola se pridružuje ozaveščevalni kampanji #Odklikni

Naša osnovna šola se pridružuje ozaveščevalni kampanji #Odklikni

Spletno nasilje nad ženskami in dekleti je v porastu. Že rezultati raziskave Fakultete za družbene vede, izvedene spomladi 2018, so pokazali, da je v Sloveniji vsaj eno obliko spletnega nadlegovanja že doživelo 56 % osnovnošolk (7. – 9. razred). Zaradi epidemije COVID-19 se je uporaba interneta povečala, kar posledično povečuje tudi vedno hitrejše širjenje informacij in pričakujemo lahko, da bo spletno nasilje nad ženskami in dekleti postal vse večji problem – na svetovni in nacionalnih ravni, pa tudi v osnovnih šolah po Sloveniji.

več…

Spoštovani,

dobili smo okrožnico MIZŠ z dodatnimi pojasnili. Kljub različnim mnenjem verjamem, da bomo stvari peljali v pravo smer.

Lep pozdrav

ravnateljica Mihelca Fajs

Spoštovani starši,

na vas se obračamo s prošnjo po pomoči in sodelovanju pri izvajanju pouka v šoli.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti (manj kot 6 mesecev od potrjene okužbe) ali cepljenja, prosim o tem obvestite razrednika, saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Testiranje bo potekalo tako, da se bodo učenci prvič (v sredo, 17. 11. 2021) samotestirali po protokolu šole, ki bo skupaj z izjavo staršev o samotestiranju objavljen v prihodnjem tednu.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti doma poskusi tudi sam izvesti.

Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.

Lep pozdrav

Ravnateljica Mihelca Fajs

Začinjena kuharska delavnica

Začimbe in zelišča so pri pripravi hrane nepogrešljive v vsaki kuhinji. Hrana začinjena z začimbami in zelišči pridobi na okusu in videzu. Jemo najprej z očmi, nato hrano zaužijemo in zaznamo okus.

Zaposleni v centralni kuhinji na OŠ Rudolfa Maistra Šentilj, Marija Lesjak in Branka Bezjak, sva se na povabilo podjetja Kotanyi Slovenija udeležili kuharske delavnice z naslovom Začinjena Martinova kuharska delavnica. Delavnica je potekala 9. 11. 2021 v prostorih Gastrofuzije v Ljubljani. Martinovo pojedino smo pripravljali skupaj s kuharsko mojstrico Almo Rekić in kuharskim mojstrom  Boštjanom Palčičem.

več…

Uporaba avtobusnih vozovnic

Spoštovani starši!

S strani avtobusnih prevoznikov podjetja Arriva smo bili obveščeni, da nekateri učenci vozovnic ne uporabljajo (ali jih nimajo, so jih izgubili, ali pa jih ne želijo uporabljati).

Opozarjajo, da so vozovnice pomembne, saj z validacijo spremljajo število oseb na avtobusu, preko vozovnice so učenci tudi nezgodno zavarovani in v primeru, da učenec med vožnjo ni validiran tudi odškodninski zahtevek ne more biti ugodno rešen. Hkrati se na ta način zagotavlja sledljivost saj je za potrebe NIJZ  potrebno imeti sezname oseb, ki se vozijo v določenem trenutku. Tudi v primeru inšpekcijskih nadzorov se mora število validacij ujemati s številom oseb na avtobusu.

Prosimo, opozorite otroke, da se validirajo ob vstopu na avtobus. V kolikor vozovnice nimajo, lahko v tajništvu šole naročijo duplikat.

Otroci, prikuhajte si zabavo in slavo!

Vse male kulinarične mojstre vabimo, da oddate svoje prijave in postanete zvezde nove sezone kuharske oddaje za najmlajše, Mali šef Slovenije!

Otroci, jesen je super čas, da s svojimi kuharskimi prijateljčki začnete pridno listati po kuharskih knjigah, se mamam, očetom, babicam in dedkom pridružite v toplih kuhinjah in z njimi ustvarjate gurmanske mojstrovine.

KJE SMO

Mladinska ulica 13
2212 Šentilj v Slov. goricah