Select Page

MIT DIR DEUTSCH UND SLOWENISCH REDEN, SINGEN, LERNEN

»Mit dir deutsch und slowenisch reden, singen, lernen« je skupen projekt dveh šol, in sicer NMS Arnfels iz sosednje Avstije in Osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj. Glavna tema projekta je poučevanje in učenje tujega jezika. Učenci, ki prihajajo iz različnih držav, se spoznavajo in izmenjujejo svoja opažanja. Komunicirajo v nemškem, slovenskem in tudi angleškem jeziku.
V okviru tega projekta bodo učenci med seboj sodelovali, se družili in koncertirali. Skupaj se bodo udeležili tudi jezikovne šole na Krku, kjer bo poudarek na komunikaciji v tujih jezikih in športnem udejstvovanju.

 

AKTIVNOSTI

Skupaj bomo izvedli dva Božično-novoletna koncerta v Sloveniji in dva pomladanska koncerta v Avstriji. Načrtujemo dva jezikovna tedna, ki se bosta izvedla v Avstriji in Sloveniji.


Pevsko druženje v Lipnici

Mladinski pevski zbor se je od 31. 3. do 1. 4. 2022 udeležil dvodnevnega pevskega druženja s partnersko šolo MS Arnfels v Lipnici.

V okviru projekta ERASMUS+ smo se skupaj pripravljali na Pomladni koncert, ki bo 12. 5. 2022 v Arnfeslu. 


Božično – novoletni koncert 2020

Sodelovanje Osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj in NMS Arnfels v sklopu Erasmus + projekta »Mit dir deutsch und slowenisch reden, singen, lernen«


Božično – novoletni koncert 2021